tiistai 28. elokuuta 2018

Pulla

Pyhä, yksinkertainen pulla aloittaa blogimme, jonka takana olemme me, veljentyttö ja täti, kummityttö ja kummitäti, ystävykset, elämäntilanteissaan ja iältään erilaiset, jollakin tapaa kovin samanlaiset. 

Pulla tuo lohtua arkeen ja kuuluu jokaiseen juhlaan. Tuore pulla on ihanaa!



 PULLATAIKINA

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
0-2 kananmunaa
150 g pehmeää voita 
n. 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

1 kananmuna voiteluun
raesokeria


Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma sekä kananmuna, jos niin tahdot. Taikina ilman munaa onnistuu hyvin.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen puuhaarukalla vatkaten. Kun haarukka väsyy, alusta käsin ja jatka jauhojen lisäämistä. Jauhojen lisäämisen loppupuolella kaada joukkoon pehmeä voi, loput jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta kevyesti jauhotetulla pöydällä pikkupullia, pitkoja tai vaikka pullamarsuja. Kohota pullat pellillä liinan alla. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan raesokeria ennen paistamista. Paista pikkupullat 225 -asteisessa uunissa n. 8-12 minuuttia, pitkoja 200-asteessa n. 20 minuuttia. Kypsä pulla on kauniin ruskea. 



Tervetuloa!

Miia ja Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti